زمینه
مشخص شده است که چاقی، مصرف سدیم و مصرف الکل بر فشار خون تأثیر می گذارد. در این کارآزمایی بالینی، رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون، اثرات الگوهای غذایی بر فشار خون را ارزیابی کردیم.
مواد و روش ها
ما 459 بزرگسال با فشار خون سیستولیک کمتر از 160 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک 80 تا 95 میلی متر جیوه را ثبت نام کردیم. به مدت سه هفته، آزمودنی ها با یک رژیم غذایی کنترلی تغذیه شدند که حاوی میوه، سبزیجات و محصولات لبنی کم بود، با محتوای چربی معمولی رژیم غذایی متوسط در ایالات متحده. سپس به طور تصادفی به آنها اختصاص داده شد تا به مدت هشت هفته رژیم غذایی کنترل، یک رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات، یا یک رژیم غذایی "ترکیبی" غنی از میوه ها، سبزیجات، و محصولات لبنی کم چرب و با کاهش چربی اشباع شده و کل دریافت کنند. مصرف سدیم و وزن بدن در سطوح ثابتی حفظ شد.
نتایج
در خط پایه، میانگین (±SD) فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب 10.8±131.3 میلی متر جیوه و 84.7±4.7 میلی متر جیوه بود. رژیم غذایی ترکیبی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب 5.5 و 3.0 میلی متر جیوه بیشتر از رژیم غذایی کنترل کاهش داد (P<0.001 برای هر کدام). رژیم میوه و سبزیجات فشار خون سیستولیک را 2.8 میلی متر جیوه بیشتر (P<0.001) و فشار خون دیاستولیک را 1.1 میلی متر جیوه بیشتر (P = 0.07) نسبت به رژیم کنترل کاهش داد. در بین 133 فرد مبتلا به فشار خون (فشار سیستولیک، > 140 میلی متر جیوه، فشار دیاستولیک، > 90 میلی متر جیوه، یا هر دو)، رژیم غذایی ترکیبی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب 11.4 و 5.5 میلی متر جیوه بیشتر از رژیم غذایی کنترل کاهش داد. (P<0.001 برای هر کدام)؛ در بین 326 فرد بدون فشار خون، کاهش مربوطه 3.5 میلی متر جیوه (P<0.001) و 2.1 میلی متر جیوه (P = 0.003) بود.
نتیجه گیری
رژیم غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات و لبنیات کم چرب و با کاهش چربی اشباع شده و کل می تواند فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این رژیم یک رویکرد تغذیه ای اضافی برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا ارائه می دهد.
فشار خون بالا یک مشکل رایج در ایالات متحده است. داده های بررسی اخیر نشان می دهد که 24 درصد از بزرگسالان ایالات متحده - تقریباً 43 میلیون نفر - فشار خون دارند و تنها 47 درصد فشار خون مطلوب دارند (فشار خون سیستولیک، <120 میلی متر جیوه، فشار خون دیاستولیک، <80 میلی متر جیوه).1 در میان بزرگسالان 50 سالها یا بالاتر، نسبت بسیار بالاتری به فشار خون بالا و نسبت بسیار پایینتری دارای فشار خون مطلوب هستند. تلاشها برای کاهش شیوع فشار خون بر روی رویکردهای غیردارویی که فشار خون را کاهش میدهند متمرکز شدهاند. دستورالعمل های ملی کنونی کنترل وزن، کاهش مصرف کلرید سدیم (نمک)، کاهش مصرف الکل و احتمالا افزایش پتاسیم در رژیم غذایی را به عنوان رویکردهای تغذیه ای برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا توصیه می کنند.
سایر عوامل غذایی ممکن است بر فشار خون تأثیر بگذارند. گیاهخواران تمایل به فشار خون پایین تری نسبت به غیر گیاهخواران دارند. در آزمایشات رژیم های گیاهخواری، جایگزینی محصولات حیوانی با محصولات گیاهی باعث کاهش فشار خون در افراد دارای فشار خون طبیعی و پرفشاری خون می شود. و مواد معدنی (مانند پتاسیم و منیزیم) و کاهش محتوای چربی آنها. در مطالعات مشاهده ای، ارتباط معکوس قابل توجهی از فشار خون با مصرف منیزیم، پتاسیم، کلسیم، فیبر و پروتئین نیز گزارش شده است. با این حال، در کارآزمایی هایی که این مواد مغذی، اغلب به عنوان مکمل های غذایی، کاهش فشار خون را آزمایش کردند. به طور معمول کوچک و ناسازگار بوده است.
چندین دلیل احتمالی برای اختلاف بین نتایج ناسازگار کارآزماییهایی که مواد مغذی واحد را اصلاح کردند و نتایج کلی مثبت آزمایشهای رژیمهای گیاهخواری و مطالعات مشاهدهای رژیم غذایی و فشار خون وجود دارد. تأثیر هر ماده مغذی فردی در کاهش فشار خون ممکن است برای تشخیص در آزمایشات بسیار ناچیز باشد. با این حال، هنگامی که چندین ماده مغذی با اثرات کوچک کاهش فشار خون با هم مصرف شوند، اثر تجمعی ممکن است برای تشخیص کافی باشد. متناوبا، مواد مغذی غیر از آنهایی که در آزمایشها آزمایش شده یا در مطالعات مشاهدهای اندازهگیری شدهاند، ممکن است فشار خون را کاهش دهند. همچنین، مواد مغذی موجود در مکملهای غذایی ممکن است فشار خون را به اندازه مواد مغذی موجود در غذا کاهش ندهند، به دلیل تعامل با سایر اجزای رژیم غذایی یا به دلیل فراهمی زیستی تغییر یافته.
مبتلایان به بیماری فشار خون اکثرا به دنبال روش های گوناگونی برای کاهش قند خون خود هستند. در مقاله ای از سایت عرفان طب مقاله ای تحت عنوان بهترین داروی گیاهی برای کاهش فشار خون منتشر شده است که یکی از بهترین مقاله هایی بود که در مورد فشار خون مطالعه کرده ام.
کارآزمایی رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون (DASH) یک مطالعه تغذیه تصادفی چند مرکزی بود که اثرات الگوهای غذایی را بر فشار خون آزمایش کرد. به عنوان آزمایشی از الگوهای غذایی به جای مواد مغذی فردی، DASH اثرات ترکیبی مواد مغذی را که با هم در غذا وجود دارند آزمایش کرد.
مواد و روش ها
شرح مفصلی از روشهای این کارآزمایی در جای دیگری منتشر شده است. 19 هیئت بازبینی سازمانی در هر مرکز و کمیته بررسی پروتکل خارجی پروتکل آزمایشی را تأیید کردند. هر شرکت کننده DASH رضایت کتبی ارائه کرد.
موضوعات مطالعه
افراد مورد مطالعه بزرگسالان 22 سال یا بیشتر بودند که از داروهای ضد فشار خون استفاده نمی کردند. میانگین فشار خون سیستولیک هر آزمودنی کمتر از 160 میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک 80 تا 95 میلیمتر جیوه بود (میانگین شش اندازهگیری انجام شده در طی سه بازدید غربالگری). افراد مبتلا به فشار خون تحت درمان با دارو می توانند در صورت داشتن معیارهای ورود به مطالعه فشار خون پس از قطع نظارت دارو ثبت نام کنند. معیارهای اصلی خروج، دیابت قندی با کنترل ضعیف بود. هیپرلیپیدمی؛ یک رویداد قلبی عروقی در شش ماه گذشته؛ بیماری های مزمن که ممکن است در مشارکت اختلال ایجاد کند. بارداری یا شیردهی؛ شاخص توده بدن (وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد بر حسب متر) بیش از 35؛ استفاده از داروهایی که بر فشار خون تأثیر می گذارند؛ عدم تمایل به قطع مصرف مکمل های ویتامین و مواد معدنی یا آنتی اسیدهای حاوی منیزیم یا کلسیم؛ نارسایی کلیه؛ و مصرف بیش از 14 نوشیدنی الکلی در هفته. به دلیل بار نامتناسب فشار خون بالا در جمعیتهای اقلیت، بهویژه در میان سیاهپوستان، یکی از اهداف کارآزمایی استخدام گروهی بود که در آن دو سوم آزمودنیها اعضای یک اقلیت نژادی یا قومی بودند. ارسال انبوه بروشورها و غربالگری در محل کار و اجتماع راهبردهای اولیه استخدام بودند. افراد مورد مطالعه به صورت متوالی در گروه ثبت نام شدند. گروه اول مرحله آزمایشی را در شهریور 94 آغاز کردند و پنجمین و آخرین گروه در دی ماه 96 شروع کردند.
انجام محاکمه
برای هر گروه، کارآزمایی در سه مرحله (غربالگری، اجرا و مداخله) انجام شد. در هر یک از سه بازدید غربالگری، کارکنان آموزش دیده و دارای گواهی، فشار خون استاندارد افراد را با فشارسنج تصادفی صفر و بر اساس پروتکل رایج مورد استفاده در سایر کارآزماییها اندازهگیری کردند. آزمودنی ها به مدت پنج دقیقه در وضعیت نشسته استراحت کردند. فشار خون سیستولیک به عنوان نقطه ظهور (فاز I) صداهای Korotkoff اندازه گیری شد. فشار خون دیاستولیک به عنوان نقطه ناپدید شدن (فاز V) اندازه گیری شد. پرسشنامه یادآوری فعالیت بدنی 7 روزه استانفورد یک بار در طول غربالگری اجرا شد.20
مرحله اجرا یک دوره سه هفته ای بود که در آن به همه افراد رژیم غذایی کنترل داده شد. در طی دو هفته گذشته، یک جفت اندازه گیری فشار خون در هر یک از چهار روز جداگانه انجام شد، یک نمونه ادرار 24 ساعته جمع آوری شد و یک پرسشنامه در مورد علائم تکمیل شد. سپس آزمودنی ها به طور تصادفی به یکی از سه رژیم غذایی در هفته سوم تقسیم شدند و از تکالیف رژیم غذایی خود در روز اول مداخله مطلع شدند.
مرحله مداخله یک دوره هشت هفته ای بود که آزمودنی ها رژیم غذایی تعیین شده خود را دنبال کردند. هر هفته یک بار در شش هفته اول، کارکنانی که به رژیم غذایی نابینا شده بودند، فشار خون را اندازه گرفتند. در طی دو هفته گذشته، یک جفت اندازهگیری فشار خون در هر یک از پنج روز جداگانه انجام شد، یک نمونه ادرار 24 ساعته جمعآوری شد و پرسشنامه علائم و پرسشنامه یادآوری فعالیت بدنی هر کدام یک بار اجرا شد.
در چهار گروه آخر از پنج گروه ثبت نامی، فشار خون سرپایی در پایان دوره اجرا و مداخله با دستگاه Space Labs 90207 (Space Labs، Redmond، Wash.) ثبت شد. برای هر ثبت، میانگین فشار خون 24 ساعته از اندازه گیری های به دست آمده در هر 30 دقیقه محاسبه شد.
رژیم های غذایی
ترکیب مواد مغذی رژیم غذایی شاهد نمونه ای از رژیم غذایی تعداد قابل توجهی از آمریکایی ها بود. سطوح پتاسیم، منیزیم و کلسیم نزدیک به صدک 25 مصرف ایالات متحده بود، و مشخصات درشت مغذی ها و محتوای فیبر با میانگین مصرف مطابقت داشت.
رژیم غذایی میوه ها و سبزیجات پتاسیم و منیزیم را در سطوح نزدیک به صدک 75 مصرف ایالات متحده همراه با مقادیر بالای فیبر فراهم می کرد. این رژیم میوه ها و سبزیجات بیشتر و میان وعده ها و شیرینی های کمتری نسبت به رژیم غذایی کنترل داشت، اما در موارد دیگر مشابه آن بود.
میز 1.
اهداف مواد مغذی، تجزیه و تحلیل منوها، و میانگین وعده های روزانه غذاها، بر اساس رژیم غذایی.
رژیم غذایی ترکیبی سرشار از میوه ها، سبزیجات و لبنیات کم چرب بود و میزان چربی اشباع شده، چربی کل و کلسترول را کاهش داد. این رژیم غذایی پتاسیم، منیزیم و کلسیم را در سطوحی نزدیک به صدک 75 مصرف ایالات متحده، همراه با مقادیر بالای فیبر و پروتئین تامین می کرد. محتوای سدیم هر رژیم غذایی مشابه بود - تقریباً 3 گرم در روز. جدول 1 اهداف مواد مغذی رژیم ها، آنالیزهای شیمیایی منوهای تهیه شده در مراکز بالینی و تعداد تخمینی وعده های گروه های غذایی در روز را نشان می دهد.
تغذیه کنترل شده
یک چرخه منوی هفت روزه با 21 وعده غذایی در چهار سطح کالری (1600، 2100، 2600 و 3100 کیلو کالری) برای هر رژیم ایجاد شد و در همه مراکز یکسان بود. منوهایی طراحی شدند که از غذاهای معمولی در اشکال مختلف (تازه، منجمد، کنسرو شده و خشک) استفاده میکردند. غذاهای ویژه با جایگزین های چربی استفاده نمی شد. برای استاندارد کردن رژیمهای غذایی، همه مراکز از یک نام تجاری یک ماده غذایی استفاده کردند.
غذا در آشپزخانه های تحقیقاتی بر اساس یک پروتکل مشترک تهیه شد. هر روز هفته، افراد ناهار یا شام را در محل می خوردند. پس از صرف غذا در محل، آزمودنیها خنککنندههای حاوی غذای خارج از محل مصرف دریافت کردند. در روزهای جمعه، آنها همچنین وعده های غذایی آخر هفته را دریافت می کردند که همگی خارج از سایت مصرف می شدند. به آزمودنی ها دستور داده شد که بیش از سه نوشیدنی کافئین دار و بیش از دو نوشیدنی الکلی در روز مصرف نکنند. روزانه دو بسته نمک که هر کدام حاوی 0.2 گرم سدیم بود برای استفاده دلخواه ارائه شد. وزن آنها هر روز هفته اندازهگیری میشد و با تغییر سطوح کالری و با افزودن کلوچهها یا کلوچههای ۱۰۰ کیلوکالری با محتوای مواد مغذی که مطابق با رژیمهای غذایی تعیینشده بود، ثابت نگه داشت.
برای هر روز تغذیه کنترلشده، آزمودنیها میزان مصرف اقلام دلخواه (نوشیدنیها و نمک) را ثبت کردند. آنها نشان دادند که آیا غذاهای غیرمطالعه ای می خوردند و آیا همه غذاهای مورد مطالعه را نمی خوردند یا خیر. رویههای ارزیابی پایبندی به رژیمهای غذایی پس از تکمیل برنامه توسط گروه اول تجدیدنظر شد. از این رو، داده های مربوط به پایبندی برای 362 نفری که متعاقباً ثبت نام کرده اند ارائه شده است. هر مرکز بازپرداخت و مشوق هایی را برای ترویج پایبندی ارائه کرد.
نتایج
تغییر در فشار خون دیاستولیک در حالت استراحت پیامد اولیه بود. تغییرات در فشار خون سیستولیک و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک سرپایی پیامدهای ثانویه بودند. تغییر در فشار خون تفاوت بین فشار خون در مرحله پیگیری (میانگین چهار یا پنج جفت اندازهگیری در هفتههای 7 و 8 مرحله مداخله) و خط پایه (میانگین سه جفت در طول غربالگری و چهار جفت بود). در مرحله اجرا). برای هفت آزمودنی بدون اندازه گیری پیگیری در طی دو هفته گذشته، فشار خون پیگیری به عنوان میانگین اندازه گیری های مداخله قبلی در نظر گرفته شد. برای شش آزمودنی بدون هیچ اندازه گیری در مرحله مداخله، فشار خون پیگیری به عنوان فشار خون متوسط در طول غربالگری در نظر گرفته شد.
تحلیل آماری
DASH برای آزمایش فرضیه های جایگزین زیر طراحی شده است: اینکه تغییر فشار خون بین رژیم های ترکیبی و کنترل متفاوت است. که تغییر فشار خون بین میوهها و سبزیجات و رژیمهای غذایی کنترل متفاوت است. و اینکه تغییر فشار خون بین رژیم غذایی ترکیبی و رژیم غذایی میوه ها و سبزیجات متفاوت است. اندازه نمونه هدف 456 نفر به طور تصادفی تخمین زده شد که 85 درصد قدرت برای تشخیص میانگین اختلاف بین رژیم غذایی 2 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک فراهم می کند. تجزیه و تحلیل زیر گروه بر اساس جنسیت، وضعیت اقلیت، و فشار خون پایه برنامه ریزی شده بود. در تجزیه و تحلیل های اخیر، افراد مبتلا به فشار خون بالا در نظر گرفته شدند که فشار خون سیستولیک پایه آنها 140 میلی متر جیوه یا بالاتر یا فشار خون دیاستولیک آنها 90 میلی متر جیوه یا بالاتر بود.
آنالیزها بر اساس قصد درمان انجام شد. برای تجزیه و تحلیل اولیه و در هر طبقه زیرگروه، تفاوت بین رژیم غذایی در تغییر فشار خون با تجزیه و تحلیل واریانس دو طرفه، با تنظیم برای مرکز بالینی مورد آزمایش قرار گرفت. برای تنظیم مقایسههای چندگانه، تفاوت بین رژیمهای غذایی از نظر آماری معنیدار در P<0.025 (دو دنباله) در نظر گرفته شد. از این رو، 97.5 درصد فواصل اطمینان برای تفاوت بین رژیم غذایی داده می شود.
- ۰۱/۰۶/۱۲